Nieuws

Ja! we mogen weer!


Jun 25, 2020
Category: Nieuwsbrieven
Posted by: ballet97

Lessen vanaf 1 juli!

Aan alle leerlingen en ouders van leerlingen.

 

Zoals jullie misschien al gehoord hebben mogen we vanaf 1 juli weer beginnen met de balletlessen.

Hoewel we normaal gesproken al vakantie zouden hebben willen we graag in juli toch doorgaan met de lessen om een beetje van de achterstand in te halen en jullie allemaal onze prachtige nieuwe danszalen te laten zien waar we het afgelopen jaar hard aan gewerkt hebben en waar wij erg trots op zijn. Het zal jullie waarschijnlijk ook niet ontgaan zijn dat de naam van de balletschool gewijzigd is in B a t t U. Helaas zijn we nog gebonden aan de 1,5 meter maatregelen. Een feestelijke opening zit er  daarom nog even niet in maar dat gaan we zeker goedmaken zodra dat mogelijk is. 

We hopen jullie allemaal weer te zien vanaf 1 juli in ons nieuwe pand aan de Valreep 66.

Om ieders veiligheid en gezondheid te waarborgen hanteren wij de richtlijnen van het RIVM en het basisprotocol voor de danssector: https://dansondernemers.nl/index.php?pid=10

 

 

De belangrijkste:

-Kom alleen als jij en gezinsleden/huisgenoten geen klachten hebben
-Desinfecteer je handen bij binnenkomst
-Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar
-Eenrichtingsverkeer in het pand
-Kom in danskleding naar de balletschool en ga thuis naar het toilet
-Neem je eigen yogamat of een grote, schone badhanddoek mee voor grondoefeningen
-Geen blote voeten in de les (modern)
-Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de les
 

Alle richtlijnen en regels voor leerlingen lees je verderop in deze brief. Lees deze goed door voordat je naar de les komt.  Er is na de laatste persconferentie nog veel onduidelijk over hoe nu open te gaan op 1 juli. Vandaar dat wij nog even vasthouden aan de richtlijnen zoals ze waren vóór de bekendmaking  van alle versoepelingen en kijken gaandeweg welke losgelaten kunnen worden.

Voor wie vanwege de gezondheidsrisico’s nog niet naar de balletschool kan komen willen we kijken of het mogelijk is de les via een live-stream te volgen. Houd ook hiervoor de site in de gaten. 

In augustus is de balletschool gesloten en het nieuwe seizoen begint dan weer in september.
Zonder tegenbericht gaan we er van uit dat je ook volgend seizoen weer van de partij bent.
Eind augustus versturen we de mailing over het nieuwe seizoen.

 

We hopen iedereen volgende week weer te zien, welkom terug!

Groetjes,

Cindy, Tineke en Pim.

 

 

Algemeen: Covid-19 richtlijnen RIVM

 

Inmiddels kennen we ze allemaal maar hieronder de richtlijnen van het RIVM om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan: Gezond verstand gebruiken staat voorop!

-Heb je klachten? Blijf dan thuis (ook als het een gezinslid betreft)
-Was vaak je handen
-Schud geen handen
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
-Vermijd het aanraken van je gezicht
-Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg
-Houd tenminste 1,5 meter afstand van anderen
 

Hygiëne Maatregelen

 

-Was bij binnenkomst je handen. Er staan desinfecterende middelen klaar bij de ingang.  Was je je handen liever met water en zeep dan kan dat in de kantine of in   het toilet
-Ga thuis naar het toilet, zodat er zo min mogelijk gebruik gemaakt hoeft te worden van onze toiletten. Als er toch gebruik moet worden gemaakt van ons toilet   maak dan meteen na gebruik de contactoppervlakken schoon met de schoonmaakdoekjes die klaar liggen  en was je handen goed en volgens de regels.
-Er liggen ook in de studio schoonmaakdoekjes klaar om je eigen stukje barre schoon te maken, voor en na de oefeningen. Tussen de lessen door wordt de barre   ook door ons schoongemaakt
-Contact tussen de vloer en ontblote lichaamsdelen willen we zoveel mogelijk beperken: neem je eigen yogamat of een grote, schone badhanddoek mee voor   buikspieren en grondstretches en draag tijdens de les schoenen of sokken. Voor de moderne les: een extra joggingbroek en vestje mee voor vloerwerk.
-Neem je eigen waterfles mee. Het is niet toegestaan uit andermans fles te drinken.
-Persoonlijke beschermingsmiddelen (mondkapje, handschoenen) tijdens de les zijn niet verplicht  en dus niet op de balletschool aanwezig. Wil je dit wel graag   gebruiken tijdens de les moet je het zelf meenemen.
 

 

Gezondheidscheck (triage)

Wanneer één van de 5 onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag je niet naar de balletschool komen. Je mag pas weer komen als op elke vraag NEE geantwoord kan worden:

1-Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38     graden Celsius)
2-Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid  met koorts en/of benauwdheidsklachten?
3-Heb je het COVID-19 gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
4-Heb je een huisgenoot/gezinslid  met het COVID-19 (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze         huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
5-Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het COVID-19 is vastgesteld?

Krijg je tijdens de les ineens klachten, ga dan direct naar huis. Bij kinderen worden de ouders gebeld op het bij ons in de administratie bekende nummer.

 

Aanmelden voor een les

Iedereen  kan gewoon naar zijn of haar eigen les komen zonder van te voren aan te melden. Wil je op een ander tijdstip dan je eigen les een les inhalen oid, geef dit dan altijd van te voren aan ons door het liefst via de mail of whatsapp. Wij kunnen dan kijken of er in die les genoeg plek voor je is zodat iedereen nog steeds 1,5 meter afstand kan houden.

 

Vervoer naar de balletschool

-Plaats fietsen aan de rechterzijkant van het gebouw en auto’s op de parkeerplekken rondom het gebouw of bij het winkelcentrum
-Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de les. De meeste lessen stoppen 15 minuten eerder. Dit om teveel drukte rondom het gebouw tijdens de leswissels te vermijden en ons de gelegenheid te geven de studio’s schoon te maken en te ventileren.
-Als je door een ouder/verzorger naar de les gebracht wordt kan dit tot aan de deur. Ouders/verzorgers mogen niet naar binnen en ook niet tijdens de les voor het gebouw blijven wachten. Zorg ervoor dat je meteen na de les weer gehaald wordt
 

In en rond de balletschool

 

-Om de 1,5 meter afstand te waarborgen passen er in studio 1 maximaal 16 leerlingen toe en in studio 2 maximaal 15 (exclusief docenten). In de studio’s zijn zowel   de vloer als barres gemarkeerd om de 1,5 meter te waarborgen.
-Bij de ingang desinfecteer je je handen en loop je (links) via de kantine naar de balletzalen en na de les via de kleedkamer weer naar buiten. Kom alleen voor de   les waarvoor je ingeschreven staat, of waarvoor je je van te voren voor hebt aangemeld en wacht buiten tot je naar binnen gelaten wordt.
-De kleedkamer en douches mogen niet worden gebruikt. Kom in je danskleding naar de balletschool en wissel van schoenen in de kantine of in de warming-up   ruimte
-Neem al je spullen mee de zaal in (jas, tas, schoenen) en laat dit niet in de kantine liggen. Neem niet teveel spullen mee naar de les.
-Zorg er ten alle tijden voor dat je 1,5 meter afstand houdt.
-De toiletgroepen mogen gebruikt worden voor handen wassen en in hoge nood voor toiletbezoek.. Maak in dat geval na gebruik alle contactoppervlakken (deurkruk,  lichtknop, etc.) weer schoon en was je handen goed en volgens de regels.
-Na de les ga je naar buiten door de kleedkamer. Blijf niet voor het gebouw staan zodat ook de volgende groep met 1,5 meter afstand kan wachten tot ze naar   binnen mogen

Klik hier om u aan te melden voor de nieuwsbrieven.